Pohár nadějí v Prostějově

21.01.2024 17:16

Judista František Egrt 3. na Poháru nadějí v Prostějově

Uplynulou sobotu se v prostějovském Sportcentru uskutečnil mezinárodní Pohár nadějí v kategoriích dorostu U18 a seniorů.

Na prostějovském tatami se představilo 504 judistů ze 111 oddílů nejenom ČR, ale i z Francie, Kazachstánu, Kosova, Maďarska, Polska, Slovenska, Ukrajiny a Uzbekistánu.

V kategorii seniorů do 73 kg se představil jičínský junior František Egrt.

František svým výkonem navázal na loňskou úspěšnou sezonu, a i když se v závěru roku potýkal se zraněním, v silné zahraniční konkurenci vybojoval nečekaně bronzovou medaili.

Jičínský talent postupně zvítězil nad Kotlárem z TJ Ostrava, poté nad ukrajinským borcem Leontievem, dále Duongem z Dukly Banská Bystrica a ve čtvrtfinálovém utkání i nad Pačutou z 1. JC Baníku Ostrava.

V semifinálovém utkání nestačil na seniorského reprezentanta Eduarda Zděnovce z USK Praha a tato porážka jej odsunula do boje o bronz.

V tomto jej čekal vítěz opravných bojů, slovenský juniorský reprezentant Roman Dekan z AŠK Slávia Trnava. František ve svém posledním utkání nezaváhal a po dvou nádherně provedených technikách yoko tomoe nage a seoi nage zvítězil před časovým limitem. Získal tak svůj první cenný kov v kategorii seniorů a umístil se jako druhý nejlepší český judista v této prestižní hmotnostní kategorii.

Je potěšitelné, že se František pomalu začíná zabydlovat v kategorii mužů a opět potvrdil, že jeho zařazení do reprezentačního výběru ČR juniorů nebylo náhodné.

Oddíl SKP JUDO Jičín, z.s. děkuje za podporu NSA, Královéhradeckému kraji, městu Jičín a firmě DEPRAG CZ a.s. (ML