MT Mizuno Brno Cup Open 2021

14.09.2021 23:24

Judo: Tadeáš Čeřovský 5. na MT Mizuno Brno Cup Open 2021

Uplynulý víkend se v Městské sportovní hale Brno Vodova 108 uskutečnil 30. ročník Mezinárodního turnaje – Českého poháru Mizuno Brno Cup Open 2021.

V sobotu se na tatami představilo 556 judistů, ze 109 oddílů nejen z ČR, ale i Belgie, Chorvatska, Maďarska, Nizozemí, Polska, Rakouska, Slovenska, Slovinska a Ukrajiny, v kategorii dorostu do 18 let a seniorů. V neděli pak 245 starších žáků a žákyň ze 70 oddílů ČR.

Na brněnské tatami se v sobotu představili i jičínští judisté pod vedením trenéra Michala Vaníčka. V kategorii dorostu do 66 kg František Egrt, do 73 kg Marin Vrabie a v kategorii seniorů do 73 kg Tadeáš Čeřovský.

Nejvíce se dařilo Tadeášovi Čeřovskému, který v úvodních dvou kolech zvítězil až v golden score po velkém boji. V semifinálovém utkání jej soupeř zaskočil v boji na zemi a Tadeáš prohrál. V boji o bronz podlehl zkušenému belgickému soupeři a skončil pátý. Škoda semifinálového utkání, ve kterém Tadeáš svého mladšího soupeře evidentně podcenil, medaile byla blízko.

Na svém prvním mezinárodním turnaji se v kategorii dorostu do 73 kg představil Marin Vrabie. Marin překvapil, v nabité konkurenci 2x zvítězil a poté svému soupeři podlehl a celkově se umístil na děleném 17. místě.

Velkou smůlu si v kategorii dorostu do 66 kg vybral František Egrt. Los mu přiřkl českou jedničku této hmotnostní kategorie, domácího judistu. František v utkání vedl a jeho soupeř v řádném časovém limitu utkání vyrovnal. V golden score poté František prohrál díky velmi spornému rozhodnutí rozhodčích a do dalších bojů již nezasáhl.

V neděli se na tatami v kategorii starších žáků představil Vojta Ježek. Vojta v úvodním kole podlehl domácímu judistovi, který jej díky své semifinálové účasti poslal do opravných bojů. V prvním utkání Vojta zvítězil, v dalším však podlehl soupeři, kterého před týdnem porazil na Polabské lize a do dalších bojů již nezasáhl.

Oddíl SKP JUDO Jičín, z.s. děkuje za podporu NSA, Královéhradeckému kraji a městu Jičín.