František Egrt 7. na Přeboru ČR

22.10.2019 16:42

 

Uplynulý víkend přivítala Sportovní hala U Stadionu v Mladé Boleslavi nejlepší judistické naděje v kategoriích mladších a starších žáků z České republiky, kteří si právo účasti vybojovali na základě výsledků v seriálu Českého poháru a umístění na krajském přeboru.

Z jičíňáků se na mladoboleslavském tatami představilo 5 nadějí.

V kategorii ml. žáků Tomáš Ort do 34 kg, František Ptáček do 38 kg, Vojta Ježek do 42 kg a Kateřina Kratochvílová do 48 kg, v kategorii st. žáků do 55 kg František Egrt.

Sobotní soutěž zahájil předseda ČSJu Mgr. Jiří Dolejš, který přivítal účastníky přeboru a za burácejícího potlesku i Olympijského vítěze a Mistra světa Lukáše Krpálka a také domácího dorostence Adama Kopeckého, který jako historicky první český judista zvítězil v jednom roce na Mistrovství Evropy i Mistrovství světa kadetů.

Nejvíce se na tatami dařilo Františku Egrtovi, který po dvou vítězných utkáních podlehl ve čtvrtfinále Čermákovi z USK Praha, kterého již letos dokázal porazit. V opravných bojích nejprve zvítězil nad Machalou z SK Výsluní Uherský Brod, ale poté podlehl Tománkovi z Judo Hranice a do boje o bronz tak již nezasáhl.

František odvedl solidní výkon, ale on i trenéři si loučení s touto věkovou kategorií představovali určitě jinak.

V kategorii ml. žáků se nejvíce dařilo Vojtovi Ježkovi, který ve 3. kole podlehl favorizovanému Luxemburkovi z USK Praha málo vídanou technikou z repertoáru této věkové kategorie a skončil tak na 17. místě.

Ostatním jičínským nadějím se již tolik nedařilo. Svým soupeřů podlehli již v úvodních kolech, ale pro tyto bylo již samotným úspěchem vybojovat si právo účasti na Přeboru ČR.